van

tot

10

Dec

2022

van

tot

10

Dec

2022

Hoofdpersonen

Chocoladefabriek, Gouda

-

13:00 - 16:00

Samen met de Bibliotheek Gouda organiseren we een serie bijzondere ontmoetingen tussen vertellers en luisteraars: Hoofdpersonen. In een een-op-eengesprek vertelt de Hoofdpersoon – een Gouwenaar of iemand met een band met Gouda – aan de hand van een foto of voorwerp zijn verhaal aan een luisteraar. Dat kan een verhaal zijn over een belangrijke periode of gebeurtenis in zijn leven. Maar ook een verhaal dat anderen aan het denken zet of raakt. Of simpelweg blij maakt.

Kom luisteren!

De eerste ontmoetingen zijn op zaterdagmiddag 10 december 2022 tussen 13.00 uur en 16.00 uur in de Jeugdwerkplaats in de Chocoladefabriek. Daar zitten verschillende Hoofdpersonen klaar om te vertellen. Welke Hoofdpersoon wil jíj ontmoeten? Schuif aan, luister naar het verhaal en stel je vragen. Eén gesprek duurt 20 minuten. Daarna kun je weer een andere Hoofdpersoon ontmoeten, als je wilt. Zo leer je mensen kennen die je anders nooit was tegengekomen. Aan het eind van de middag ga je naar huis met een hoofd vol verhalen. Een ervaring en nieuwe inzichten rijker! En dat zonder dat je er iets voor hoeft te betalen.

Kom vertellen!

Ieder mens heeft zijn verhaal en is daarin de Hoofdpersoon. Heb jij een verhaal dat je graag met anderen wilt delen? Word dan een Hoofdpersoon! In een kennismakingsgesprek kun je ons je verhaal vertellen en natuurlijk al je vragen stellen. Zodat je goed voorbereid bent op de ontmoetingen.

Ben jij een Hoofdpersoon?

- Je verhaal gaat over één gebeurtenis of thema, en duurt 10-15 minuten.
- Je hebt een mooie foto of belangrijk voorwerp om jouw verhaal te verbeelden of ondersteunen.
- Je spreekt Nederlands of Engels.
- Je kunt je verhaal op één middag aan meerdere mensen vertellen.
- Je bent bereid om hun vragen te beantwoorden.
- Zo nodig worden je reiskosten vergoed of zorgen we voor vervoer.

Heb je vragen? Mail gerust: communicatie@libertum.nl.