van

tot

05

May

2020

van

tot

05

May

2020

Wat betekent vrijheid voor jóu?

-

Op 5 mei 2020 gedenken we dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd en we sindsdien in een vrij land leven. Een bijzondere Bevrijdingsdag, in een heel bijzondere tijd, waarin het woord 'vrijheid' opnieuw door velen wordt gebruikt. Minister-president Mark Rutte sprak tijdens zijn persconferentie op woensdag 22 april 2020 een geactualiseerde variant op de bekende uitspraak: ‘De vrijheid van de een houdt op waar die van de ander begint’. Hij zei namelijk: "De vrijheid van de een mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander. Het zijn moeilijke afwegingen, maar zeker is dat voorzichtigheid nu beter is dan spijt achteraf."

Dat is de actualiteit van vandaag: de beperkingen ten gevolge van de uitbraak van het coronavirus. De Goudse dichter Chris Bellekom kwam tot de unieke uitspraak "Hoezeer ik ook de vrijheid wens, voor morgen is de tuin de grens." Ook de Goudse journaliste Marianka Peters sprak in haar bekende column ‘FF Tussendoor’ in de Goudse Post van 22 april 2020: "Wat is vrijheid dan toch een groot goed".

Vrijheid betekent voor mij ...

Nu we de vrijheid thuis vieren, vragen we je graag: Wat betekent vrijheid eigenlijk voor jóu? Deel het met @LibertumGouda via Twitter, Facebook en/of Instagram, en tag twee vrienden. Gebruik de hashtag #Vrijheidbetekent

De burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, trapte af op Twitter:

Vrijheid betekent voor mij "de mogelijkheid hebben om jezelf te zijn, je omgeving lief te hebben en het goede te doen."