Bezoekersinformatie

De vaste ‘Freedom Experience’ in de Chocoladefabriek is nog niet geopend. Tot eind 2021 hebben we wisselende exposities en activiteiten binnen én buiten Gouda. Check de agenda voor de locaties en openingstijden. Daarnaast kun je iedere vrijdagochtend langskomen bij het Ontmoetingscafé in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek. En scholen kunnen het hele jaar door rekenen op een aansprekend, actueel onderwijsaanbod!

Openingstijden

De vaste ‘Freedom Experience’ in de Chocoladefabriek is nog niet geopend. Tot eind 2021 heeft Libertum wisselende exposities en activiteiten binnen én buiten Gouda. Je vindt de data, openingstijden en locatie in de agenda.

Bereikbaarheid

Kantoor en vanaf eind 2021 hoofdlocatie
Chocoladefabriek
Klein Amerika 20
2806 CA Gouda

Met de auto
De Chocoladefabriek is goed bereikbaar met de auto. Bekijk de route
Je kunt naast de deur (betaald) parkeren op parkeerterrein Klein Amerika.

Met het openbaar vervoer
Gouda ligt centraal, en er zijn rechtstreekse treinen uit alle richtingen. Vanaf station Gouda is de Chocoladefabriek zo’n 10 minuten lopen.

Kom je met de bus, neem dan stadsbus 3 (Goverwelle) of streekbus 106 (Nieuwegein via IJsselstein), 107 (Utrecht via Oudewater), 497 (Schoonhoven), 196 (Rotterdam Capelsebrug). Je stapt uit bij halte ‘Gouda, Centrum’. Vanaf daar is nog 1 minuut lopen. Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je in de bus een los vervoerbewijs kopen. Dan kan alleen met pinpas of creditcard (contant geld is niet mogelijk). Je kunt je reis vooraf plannen via 9292.nl of via de reisplanner van Arriva. Je ziet dan niet alleen de actuele reistijden, maar ook bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde opstaphalte en de prijs van je reis. Je kunt zelfs de looproute bekijken!

Horeca

Lekker een kop koffie tussendoor? Of gezellig met elkaar lunchen? Op alle momenten van de dag kun je terecht bij een andere bewoner van de Chocoladefabriek: Kruim. Verse sappen, biologische frisdranken, brood van het Vlaamsch Broodhuys, huisgemaakt plaatgebak en dagelijks wisselende maaltijden; Kruim heeft voor ieder wat wils! Bekijk het menu.

Faciliteiten

De Chocoladefabriek is rolstoelvriendelijk. Er is een lift en aangepast sanitair. Op het parkeerterrein zijn er parkeerplekken voor gehandicapten.

Natuurlijk is er ook gratis wifi voor alle bezoekers van de Chocoladefabriek!