Bezoekersinformatie

In 2023 openen we de ‘Freedom Experience’ in de Chocoladefabriek. Tot die tijd organiseren we tijdelijke exposities en wisselende activiteiten op locaties binnen én buiten Gouda. Check de agenda voor de locaties en openingstijden. Daarnaast kun je iedere vrijdagochtend langskomen bij het Ontmoetingscafé in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek. En scholen kunnen het hele jaar door rekenen op een aansprekend, actueel aanbod voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs!

Openingstijden

Onze expositieruimte in de Chocoladefabriek wordt momenteel verbouwd.

Bereikbaarheid

Kantoor en vanaf begin 2023 hoofdlocatie
Chocoladefabriek
Klein Amerika 20
2806 CA Gouda

Met de auto
De Chocoladefabriek is goed bereikbaar met de auto. Bekijk de route
Je kunt naast de deur (betaald) parkeren op parkeerterrein Klein Amerika.

Met het openbaar vervoer
Gouda ligt centraal, en is vanuit alle richtingen goed bereikbaar met de trein.

Kom je met de bus, neem dan stadsbus 3 (Goverwelle) of streekbus 106 (Nieuwegein via IJsselstein), 107 (Utrecht via Oudewater), 497 (Schoonhoven), 196 (Rotterdam Capelsebrug). Je stapt uit bij halte ‘Gouda, Centrum’. Vanaf daar is het nog 1 minuut lopen. Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je in de bus een los vervoerbewijs kopen. Dat kan alleen met pinpas of creditcard (contant geld is niet mogelijk). Je kunt je reis vooraf plannen via 9292.nl of via de reisplanner van Arriva. Je ziet dan niet alleen de actuele reistijden, maar ook bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde opstaphalte, de prijs van je reis en de looproute.

Horeca

Lekker een kop koffie tussendoor? Of gezellig met elkaar lunchen? Op elk moment van de dag kun je terecht bij een andere bewoner van de Chocoladefabriek: Kruim. Verse sappen, huisgemaakt plaatgebak en dagelijks wisselende maaltijden: Kruim heeft voor ieder wat wils! Bekijk het menu.

Faciliteiten

De Chocoladefabriek is rolstoelvriendelijk. Er is een lift en aangepast sanitair. Op het parkeerterrein zijn er parkeerplekken voor gehandicapten.

Er is gratis wifi voor alle bezoekers van de Chocoladefabriek.