Antidiscriminatie Platform Gouda opgericht

October 12, 2021

Op maandag 11 oktober is het Antidiscriminatie Platform Gouda opgericht. Het platform zet zich in om allerlei vormen van discriminatie in Gouda tegen te gaan. Denk aan discriminatie vanwege huidskleur, seksuele voorkeur of handicap. Libertum is een van de oprichters. De aftrap vond dan ook plaats in de Chocoladefabriek.

Wethouder Corine Dijkstra is blij met het platform: “Ik zie om mij heen dat het helaas nog steeds niet vanzelfsprekend is om te kunnen zijn wie je bent. Het is daarom belangrijk dat we diversiteit omarmen en ons blijven inzetten om discriminatie in welke vorm dan ook tegen te gaan. Juist door de krachten van verschillende organisaties en Gouwenaars te bundelen, kunnen we nog meer bereiken.”  

Welke organisaties doen mee?

Naast Libertum vormen de Regenboog Alliantie, Stichting 21 maart, Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding, Amnesty International, de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking en Stichting Antisemitisme Preventie samen met de gemeente en een aantal Goudse inwoners het Antidiscriminatie Platform Gouda.

Stadsgesprek op 8 november

Het platform komt regelmatig samen en organiseert verschillende activiteiten. De eerste activiteit is het Stadsgesprek Discriminatie, op maandag 8 november om 20.00 uur in de Chocoladefabriek. Tijdens dit stadsgesprek vertellen verschillende Gouwenaars over hun ervaringen met discriminatie en praten hierover met elkaar en het publiek. Iedereen is welkom! Aanmelden kan door een mail te sturen naar: gemeente@gouda.nl.

Het Stadsgesprek valt in de Week van Respect (8-14 november). In dat kader organiseert Libertum met openbare basisschool Het Schateiland een les rond vluchtelingenkinderen op 2 november. Op 4 november wandelen de leerlingen naar het Huis van de Stad om aandacht van het gemeentebestuur te vragen voor kansen voor vluchtelingenkinderen. Deze activiteit is gebaseerd op The Walk with Amal.

Nieuwsoverzicht