De visual van het Stadsgesprek is klaar!

December 7, 2022

Hoe kunnen we discriminatie in Gouda tegengaan? Meer dan 60 Gouwenaars van verschillende achtergronden bogen zich over die vraag tijdens het Stadsgesprek op dinsdagavond 8 november in de Chocoladefabriek. In dit eerste Stadsgesprek in een serie van drie stonden onbewuste vooroordelen centraal. Hoe ontstaan ze, wat doen ze met jezelf en anderen, en vooral: hoe kun je ze herkennen? Sketching Maniacs bracht het Stadsgesprek, net als vorige keer, prachtig in beeld! De foto's zijn van Astrid den Haan.

Het tweede Stadsgesprek op 28 februari 2023 draait om ‘moedige ontmoetingen’: Wat kun je doen als het ongemakkelijk wordt? En waar liggen de grenzen? Hoe je vervolgens zelf in actie kunt komen om discriminatie tegen te gaan, is het thema van het derde Stadsgesprek op 18 april 2023.

Zelf aan de slag?

We organiseren de Stadsgesprekken samen met Stichting 21 maart, het Antidiscriminatieplatform Gouda en de gemeente. Het doel is bewustwording: hoe meer mensen weten hoe discriminatie werkt, hoe beter het bestreden kan worden. Wie deel wil nemen aan het volgende Stadsgesprek (28 februari 2023), zelf in actie wil komen en/of gespreksleider wil worden, bijvoorbeeld in zijn eigen buurt, op school of op het werk, kan contact opnemen: communicatie@libertum.nl.

Nieuwsoverzicht