Fotoworkshop 'Respect'

November 11, 2022

Tolerantie, integratie, dialoog, respect voor de natuur en rechten van de mens. Daar draaide het om in de fotoworkshop in de Week van Respect (7 t/m 13 november). Maar liefst 32 leerlingen van klas 2 A van GSG Leo Vroman in Gouda namen daaraan deel. De workshop werd gehouden op de gloednieuwe, nu nog lege tweede verdieping in de Chocoladefabriek, waar eind dit jaar begonnen wordt met de bouw van de Freedom Experience.

De leerlingen kregen de opdracht het fenomeen 'respect' in groepjes te onderzoeken, door vragen te beantwoorden over de verschillende thema’s. Met van huis meegebrachte objecten brachten zij vervolgens respect in beeld. Fotograaf Geert Smits gaf heldere aanwijzingen om tot goede composities te komen.

Estafette

Het respect-project van Libertum keert ieder jaar terug op de middelbare scholen in Gouda. Het is een estafette die leerlingen uitdaagt verder te gaan met het thema. Het Antoniuscollege, dat vorig jaar deelnam, heeft dat gedaan. Het resultaat is een prachtige pop-uptentoonstelling bij Libertum die hun leeftijdgenoten zeker inspireerde!

Welke school neemt het stokje over in 2023? Wie meer wil weten over de educatieve programma’s van Libertum kan mailen naar Mirjam Borghgraef, projectleider Educatie, educatie@libertum.nl.

Nieuwsoverzicht