Lezing dr. Joyce Sylvester

June 12, 2022

Dr. Joyce Sylvester houdt donderdag 16 juni om 20.00 een lezing in Sociëteit Concordia Gouda (Westhaven 27). Joyce Sylvester is bij uitstek een ervaringsdeskundige als het gaat om de mogelijkheden en onmogelijkheden in Nederland voor inwoners met een Surinaamse achtergrond. In 2021 verscheen haar boek Bent ú de burgemeester? Autobiografie van een pionier. In dit boek beschrijft ze haar ervaringen.

Dit bijzondere boek geeft Joyce Sylvester cadeau aan de eerste 50 aanmelders voor de avond. Wees er dus snel bij! Je kunt je per mail aanmelden: secretaris@stichting21maart.nl

Joyce Sylvester (Amsterdam, 1965) is afgestudeerd in communicatiewetenschappen en politicologie en promoveerde aan de Vrije Universiteit. Zij heeft een lange loopbaan in publieke functies, onder meer als lid van de Eerste Kamer (2003-2015) en waarnemend burgemeester (Naarden, Anna Paulowna). Op dit moment is zij Substituut Ombudsman bij de Nationale Ombudsman. Onlangs is zij door het kabinet benoemd als voorzitter van de nieuw op te richten Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme. In die rol wordt zij verantwoordelijk voor interdisciplinair en wetenschappelijke onderzoek naar discriminatie en racisme in Nederland.

Programma

19.30 uur: Inloop

20.00 uur: Lezing door Joyce Sylvester

21.00 uur: Voordracht gedicht door Hanneke Leroux

21.15 uur: Afsluiting

De lezing wordt georganiseerd door Stichting 21 maart. De stichting zet zich in om vooroordelen, discriminatie en racisme bespreekbaar te maken. Niet over elkaar, maar met elkaar praten om zo tot meer wederzijds begrip te komen.

Nieuwsoverzicht