PaasOntbijt 2020: apart, maar toch samen

March 31, 2020

Het grote PaasOntbijt gaat dit jaar niet door. Tenminste, niet op de Markt, en niet aan de gastvrije lange tafels met bediening. Jammer, want het is hét moment voor Gouwenaren om elkaar te ontmoeten. Daarom biedt de organisatie ‒ de Goudse binnenstadondernemers en kerken ‒ een origineel alternatief: samen maar toch thuis ontbijten!

Hoe? Gewoon op straat, voor de eigen voordeur. Op die manier kunnen Gouwenaren toch met de hele buurt ontbijten, maar voldoende afstand houden. Kan het niet bij de voordeur, dan is er achter misschien plek om minstens 1,5 meter van elkaar te ontbijten. Wie in een flat woont, gaat op zijn balkon zitten.

Ontbijt laten bezorgen

De deur uit, maar toch thuisblijven, dat is dus het idee. Zing, lach, bel of schreeuw naar elkaar en stuur vooral veel filmpjes en foto’s naar de Facebook-pagina van Binnenstad Gouda. Wie het zichzelf makkelijk wil maken, kan een ontbijtje laten bezorgen voor € 10,- per persoon of € 25,- voor drie personen.  Bestellen kan via secretaris@ondernemersgouda.nl.

Het buiten-de(voor)deur-PaasOntbijt vindt plaats op tweede paasdag, maandag 13 april, van 10.30 tot 12.00 uur. De opening is te volgen via livestream op Facebook-pagina Binnenstad Gouda. De muziek is van Pearl Jozefzoon. Lees hoe werkt op de Facebook-pagina Binnenstad Gouda.

Houd je aan de regels: blijf bij je eigen huis en houd afstand

Nieuwsoverzicht