Veel activiteiten in Gouda tijdens de Landelijke Vredesweek

14/10/19

21 september is de Internationale Dag van de Vrede en start de landelijke Vredesweek. In Gouda verzorgt Libertum samen met het Museum voor Vrede en Geweldloosheid van 21 tot 29 september diverse activiteiten met als thema ‘Vrede en verbinding over grenzen’.

Zo zijn er zaterdag 21 september twee kinderworkshops in en voor de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20): om 10 uur de graffitiworkshop ‘Piece for Peace’ en om 13.30 uur de knutselworkshop ‘Vredestapijt’. Ook het Ontmoetingscafé, waar statushouders en Gouwenaars elkaar ontmoeten, staat vrijdag 27 september (10.00-12.00 uur) in het teken van vrede. Speel mee met het spel ‘Weg naar vrede’ en leer elkaar beter kennen!

Walk of Peace

Op 28 september start in het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79) om 13.30 en 15.00 uur een Walk of Peace door Vreewijk, waarbij de nadruk ligt op kennismaking en verbinding. Ken jij je buren? En waar verwijzen die straatnamen eigenlijk naar? Ontdek het allemaal! Woon je buiten Vreewijk, dan is dit een goede gelegenheid om met deze buurt kennis te maken. Leer de andere kant kennen en zie dat deze wijk eigenlijk gewoon een Wijk van Vrede is.

Tot slot kun je de hele week naar de tentoonstelling ‘Talen naar Vrede’, met illustraties van Len Munnik en Lex Dirkse bij gezegdes over vrede uit de hele wereld. Te zien in de Stelling op de begane grond in de Chocoladefabriek!

Alle activiteiten zijn gratis

Kortom, er is genoeg te doen. Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie over de activiteiten vind je op www.vredesweekgouda.nl. Voor de kinderworkshops kun je je ook aanmelden via info@libertum.nl.

Nieuwsoverzicht