Primair onderwijs

In Nederland zijn we vaak geneigd om vrijheid voor lief te nemen. Sinds 1945 kennen we geen oorlog meer, en de meeste leerlingen hebben nooit ervaren hoe het is om te leven in een land waarin je niet vrij bent. Maar vrijheid is niet vanzelfsprekend. Nog altijd woeden er oorlogen, en zijn er landen waarin mensen niet in vrijheid kunnen leven. En waarin ze niet zichzelf mogen zijn.  

Libertum brengt niet alleen de geschiedenis tot leven, maar staat ook stil bij de kwetsbaarheid van ‘vrijheid’. We zijn zelf verantwoordelijk voor het waarborgen daarvan!


Lesaanbod groep 6/7/8

Dilemmashow

Oorlog dichterbij in Midden-Holland

Voor veel kinderen is de periode van oorlog en bezetting alleen maar een tekst in hun geschiedenisboek. Om persoonlijke en lokale oorlogsverhalen dichterbij te brengen, is er een bijzondere koffer voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs: een koffer vol boeken, documenten, foto's én voorwerpen die te maken hebben met oorlog en bevrijding. De koffer zelf staat symbool voor weggaan en thuiskomen, en voor herinneringen.

Terra Nova Minimaatschappij

Het spel vormt een handige discussietool om lastige maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken.

Let op struikelstenen - stadswandeling Gouda

Tijdens deze stadswandeling lopen we langs een aantal huizen van de 500 Joden die in Gouda woonde aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Deze huizen zijn te herkennen aan de Stolpersteine ervoor op straat. Wie waren de bewoners, wat deden ze ‒ en wat is er met ze gebeurd in de oorlog?

Praktische informatie

Reserveren
Reserveer op tijd, maar minstens 2 weken van tevoren. Dat kan via info@libertum.nl.

Begeleiders
Libertum vindt het belangrijk dat er voldoende begeleiders zijn. Daarom mogen (maximaal) 8 begeleiders gratis mee! Er wordt wel een actieve houding van  docenten/begeleiders verwacht. Ze blijven tenslotte verantwoordelijk voor het gedrag van hun leerlingen.

Kosten
Informatie op te vragen via  info@libertum.nl.

Annuleren
Annuleer je binnen 7 dagen vóór de les, dan zullen we jammer genoeg het hele bedrag in rekening moeten brengen.

Stadswandelingen kunnen bij slecht weer tot 2 uur vóór de start worden verplaatst naar een andere datum. Voor annuleren gelden bovenstaande voorwaarden.