Voortgezet onderwijs

In Nederland zijn we vaak geneigd om vrijheid voor lief te nemen. Sinds 1945 kennen we geen oorlog meer, en de meeste leerlingen hebben nooit ervaren hoe het is om te leven in een land waarin je niet vrij bent. Maar vrijheid is niet vanzelfsprekend. Nog altijd woeden er oorlogen en zijn er landen waar mensen niet in vrijheid kunnen leven. En waarin ze niet zichzelf mogen zijn.  

Libertum brengt niet alleen de geschiedenis tot leven, maar staat ook stil bij de kwetsbaarheid van ‘vrijheid’. Vrijheid heeft ook alles te maken met vreedzaam samenleven met elkaar. We zijn zelf verantwoordelijk voor het waarborgen daarvan!

Kijk onderaan deze pagina voor algemene, praktische informatie over onze onderwijsprojecten.

Lesaanbod onderbouw

De Digitale Leskist

De Digitale Leskist is een interactief online lesproject voor leerlingen van 10-14 jaar over verzet, vrijheid en veiligheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de leskist komen de verhalen van toen tot leven tijdens een zoektocht op opa's zolder. De foto’s, verhalen en films geven de leerlingen een beeld van het dagelijkse leven in oorlogstijd.

Terra Nova Minimaatschappij

Dit educatieve spel vormt een handige discussietool om lastige maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken.

Dilemmashow

De Dilemmashow is een interactief groepsspel, waarbij de mening van de leerling centraal staat. Aan de hand van korte filmbeelden uit heden en verleden krijgen leerlingen dilemma's voorgelegd over samenleven in het klein en groot.

Dilemmashow

De Dilemmashow is een interactief groepsspel, waarbij de mening van de leerling centraal staat. Aan de hand van korte filmbeelden uit heden en verleden krijgen leerlingen dilemma's voorgelegd over samenleven in het klein en groot.

Praktische informatie

Reserveren
Reserveer op tijd, maar minstens 2 weken van tevoren. Dat kan via educatie@libertum.nl.

Begeleiders
Libertum vindt het belangrijk dat er voldoende begeleiders zijn. Daarom mogen (maximaal) 8 begeleiders gratis mee! Er wordt wel een actieve houding van  docenten/begeleiders verwacht. Ze blijven tenslotte verantwoordelijk voor het gedrag van hun leerlingen.

Kosten
Informatie over de kosten is op te vragen via educatie@libertum.nl.

Annuleren
Annuleer je binnen 7 dagen vóór de les, dan zullen we jammer genoeg het hele bedrag in rekening moeten brengen.

Stadswandelingen kunnen bij slecht weer tot 2 uur vóór de start worden verplaatst naar een andere datum. Voor annuleren gelden bovenstaande voorwaarden.