Voortgezet onderwijs

In Nederland zijn we vaak geneigd om vrijheid voor lief te nemen. Sinds 1945 kennen we geen oorlog meer, en de meeste leerlingen hebben nooit ervaren hoe het is om te leven in een land waarin je niet vrij bent. Maar vrijheid is niet vanzelfsprekend. Nog altijd woeden er oorlogen, en zijn er landen waarin mensen niet in vrijheid kunnen leven. En waarin ze niet zichzelf mogen zijn.  

Libertum brengt niet alleen de geschiedenis tot leven, maar staat ook stil bij de kwetsbaarheid van ‘vrijheid’. We zijn zelf verantwoordelijk voor het waarborgen daarvan!


Lesaanbod onderbouw

Vervolging en verzet - stadswandeling Schoonhoven

Een duik in de geschiedenis van Schoonhoven. We vertellen het verhaal van de Joodse gemeenschap in Schoonhoven ‒ en van de slachtoffers van de vervolging.

Verhalen uit de oorlog

‘Verhalen uit de oorlog’ zijn persoonlijke verhalen van Goudse burgers tijdens de bezetting. Deze navertelde verhalen zijn gebaseerd op dagboeken, interviews en archiefstukken uit het Streekarchief en Libertum. Met een tablet of hun eigen telefoon lopen de leerlingen een route door de stad.

Praktische informatie

Reserveren
Reserveer op tijd, maar minstens 2 weken van tevoren. Dat kan via educatie@libertum.nl. Je kunt ook bellen naar het algemene nummer: 0182-52 03 85.

Begeleiders
Libertum vindt het belangrijk dat er voldoende begeleiders zijn. Daarom mogen (maximaal) 8 begeleiders gratis mee! Er wordt wel een actieve houding van  docenten/begeleiders verwacht. Ze blijven tenslotte verantwoordelijk voor het gedrag van hun leerlingen.

Betalen
De CJP Cultuurkaart is gewoon geldig. Heb je die niet, dan ontvang je een factuur.

Btw
Alle bedragen op deze site zijn excl. btw.

Te laat?
Dreig je te laat te komen? Laat het de educatief medewerker weten: 0182-520385.

Annuleren
Annuleer je binnen 7 dagen vóór de les, dan betaal je de helft van de kosten. Annuleer je een dag ervoor of op de dag zelf, dan zullen we jammer genoeg het hele bedrag in rekening moeten brengen.

Stadswandelingen kunnen bij slecht weer tot 2 uur vóór de start worden verplaatst naar een andere datum. Voor annuleren gelden bovenstaande voorwaarden.